Kenteken checkenVraag nu je motor dagwaarde op!

De beste motor occasions.

Motor occasions makkelijk online vinden.

Een motor occasion is een populaire manier om relatief goedkoop een motor aan te schaffen. Als tip kunnen wij meegeven dat de winter maanden een prima periode is om een tweedehands motor aan te schaffen. De prijzen zijn dan lager, omdat er nu eenmaal veel mensen zijn die alleen in de warme maanden op de motor zitten. Anders dan bij auto's rijdt een tweedehands motor nauwelijks minder prettig dan een nieuw exemplaar. Door de relatief simpele techniek kan er weinig aan kapot gaan. Nog niet helemaal een beslissing genomen over je aan te schaffen occasion? Dit zijn namens Autoscout24 momenteel de meest gewilde motor occasions.

Honda CBR 600 RR - Een echte high performance motor met een vermogen van 107 pk. Deze wordt geleverd door een verbluffend lichte 599cc direct ingespoten viercilinder, gekoppeld aan een soepele zesversnellingsbak. Het is niet aan te raden om het volgende zelf te checken, maar dit racemonster haalt ruim 255 km/uur. Wel zo veilig is te kiezen voor een motor met het C-ABS remsysteem. Deze kost bij nieuwe modellen duizend euro extra, maar is een noodzakelijke life saver.

Yamaha YZF-R6 - Dit is oorspronkelijk op de markt gebracht als een trackmotor, maar je ziet hem voornamelijk op de openbare weg rijden. Voor een racemotor is deze dan ook zeer praktisch en comfortabel. Hij wordt aangedreven door een viercilinder 599cc motor met zestien kleppen die met gemak 15.500 toeren haalt. Dat gaat met een oorverdovende gil. Enige minpuntje is de versnellingsbak, die niet al te soepel is.

Suzuki GSX600 - Wat de prestaties van deze Suzuki betreft doet hij onder voor de meeste andere Japanners in zijn klasse, maar het is een prettig rijdende motor die zijn geld meer dan waard is. Net als bovenstaande modellen heeft de Suzuki GSX600 een 599 cc zestienklepper. De topsnelheid van 221 km/uur is ook ruim voldoende. Omdat het vermogen bij lagere toerentallen heel beheerst wordt afgegeven is dit een ideale startersmotor. Zodra je het gas flink opentrekt merk je dat dit wel degelijk een racemodel is. Wel altijd choken bij koud weer, anders start hij niet.

Nog enkele tips voor de perfect motor.

Kijk op Autoscout24 voor nog meer tweedehands motoren. Neem nooit een overhaaste beslissing om een motor aan te schaffen. Doe dit weloverwogen en ga zeker minimaal 1 keer proefrijden. Zo kun je de motor "voelen" en bepalen of de rijstijl bij je past. Het maken van een proefrit is, na de visuele check van de staat van de motor, een absolute vereiste. Rij dan ook niet alleen de straat op en neer, maar ga een goed stuk rijden. Dit voorkomt (zeker voor de beginner) een keuze die tot teleurstelling leidt. Heb je nog weinig ervaring met motoren? Probeer dan in ieder geval verschillende modellen voordat je daadwerkelijk tot aanschaf over gaat. Uiteraard kun je ook een weekend een motor huren. Bevalt dat type dan is de zoektocht alweer wat korter. En heb je dan eindelijk de motor van je dromen gevonden. Controleer dan direct even de dagwaarde van de motor, zo betaal je nooit te veel voor je motor! Dat kan eenvoudig bovenaan deze pagina, je ontvangt direct de waarde terug van ons.