Kenteken checkenVraag nu je motor dagwaarde op!

Motorverzekering voor je motor afsluiten? Dat doe je natuurlijk online.

Een motorverzekering is belangrijk

Motorrijden is leuk en zeer verslavend, echter zijn er ook mogelijkheden om snel je motor te verliezen. Je wil je motor natuurlijk goed verzekeren in geval van diefstal of met een ongeval. Diefstal van je motor is natuurlijk de schrik van elke motorrijder. Daarnaast is het rijden van schade ook een veel voorkomende kostenpost. We zijn als motorrijders nu eenmaal kwetsbaarder in het verkeer, zeker meer dan de gemiddelde automobilist. Een goede motorverzekering is dan ook een must als je zuinig bent op je motor. Een verzekering die de meest voorkomende schade zal dekken, mocht er iets met je motor gebeuren. Er zijn natuurlijk weer diverse aanbieders en diverse mogelijkheden om je motor verzekeren. We hebben met deze pagina een overzicht willen geven van de mogelijkheden en de (on)mogelijkheden per verzekeraar. Dit hebben we gedaan om je een overzichtelijk plaatje te krijgen van de diverse verzekeraars zodat je zelf een keuze kan maken welke verzekering bij je past. Er is niet 1 goede of 1 slechte verzekeraar. Elke verzekering moet passen bij degene die hem afsluit. Zowel qua persoon als qua kosten.

Univé motorverzekering - de grootste motorverzekeraar in Nederland.

unive logoUnivé geeft aan de "grootste motorverzekeraar in Nederland" te zijn. Bij Univé heb je de keuze om zelf je dekking te bepalen, je hebt de keuze uit Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco en All-risk. Daarnaast is het voordelig een motorverzekering af te sluiten als je al een autoverzekering hebt lopen bij Univé. De no-claim korting die van toepassing is op de autoverzekering geldt namelijk ook voor je motor. Zo kan je no-claim korting oplopen tot 75%. Andere kortingen zijn bijvoorbeeld extra premiekorting van 12% als je ouder bent dan 40 of gratis uitbreiden van de verzekering met aanvullende dekkingen. Accessoires zijn gratis meeverzekerd tot 500 euro. Daarnaast is schade aan de helm en de motorkleding gedekt tot 500 euro. Kortom een zeer complete verzekering die de meeste motorrijders zal passen als een jas.

Centraal Beheer Achmea - kies zelf hoe je, je motor verzekert.

Centraal Beheer Achmea is ook een grote verzekeraar die zich ook richt op motorrijdend Nederland. Wordt je motor gestolen of raakt deze total-loss? Dan geeft deze verzekeraar jou de prijs terug die jij betaald hebt voor de motor. Voorwaarde is dat dit binnen 3 jaren na aanschaf gebeurd. Deze regeling geldt ook voor een motor die je niet nieuw hebt gekocht. Raakt de motor total-loss of wordt deze gestolen na 3 jaar na aanschaf dan krijg je de dagwaarde terug voor je motor. Accessoires zijn gratis meeverzekerd en je helm en motorkleding zijn gratis verzekerd tot een schadebedrag van 1.000 euro. Dit geldt zelfs voor een mede-passagier die achterop zit, voor hem of haar is de dekking aan de helm en de motorkleding eveneens 1.000 euro. Bagage die je vervoert met je motor is standaard gedekt tot 250 euro. Je kan zelf de hoogte van je eigen risico bepalen. We hoeven jou natuurlijk niet uit te leggen dat een hoger eigen risico de maandelijkse kosten verlaagd. Er is keuze tussen een eigen risico van 0 euro, 150 euro of 300 euro. Alleen een zomer-rijder of mooi weer rijder? Geen probleem betaal een extra lage premie door te profiteren van de winterstop korting. Je bent dan in mindere mate verzekerd in de periode van 1 december tot 1 maart.

OHRA motorverzekering - bepaal in alle vrijheid je eigen verzekering.

ohra logo Een voordelige verzekering en een uitstekende hulpdienst, dat is waar je voor kiest als je bij OHRA verzekerd bent. De totale verzekering bestaat uit 7 losse onderdelen die je zelfstandig aan- of uitzet. Zo kies je dus alleen de onderdelen die op jou van toepassing zijn. Er is 1 verplichte module, namelijk de wettelijke aansprakelijkheid module. Daarnaast heb je de keuze uit: brand, storm en natuur dekking, diefstal dekking, aanrijding dekking, accessoires dekking, ongevallen opzittende dekking en de module rechtsbijstand motorrijtuig. OHRA heeft een aantal modules met een standaard eigen risico van 135 euro per voorval. Daarnaast kun je kiezen voor een hoger eigen risico van maximaal 450 euro per voorval. Ook dit heeft weer een positieve uitwerking op je uiteindelijke maandpremie. Bij deze verzekering zijn zowel de helm als de motorkleding verzekerd tot een bedrag van maximaal 750 euro. Let op wel alleen als je de module "aanrijding" hebt opgenomen in je verzekering. Verder geldt er een hoge instapkorting van 60% en een no-claim korting tot wel 80%. Heb je meerdere verzekeringen bij deze verzekeraar dan kun je op nog eens extra korting rekenen.

FBTO motorverzekering - stel zelf je verzekering samen met gunstige dagwaarde regeling.

fbto logo De motorverzekering van FBTO stel je zelf samen. Dat is niet anders dan bij andere verzekeraars. Kies de basis dekking en sluit aanvullende modules af waar jij je goed bij voelt. De basisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Plus en Wettelijke Aansprakelijkheid Casco (beter bekend als all-risk dekking). Twee aanvullende modules op de basisverzekering zijn: ongevallen opzittendende verzekering en de rechtsbijstandverzekering verkeer. Bij FBTO krijg je de nieuwwaarde terug als je motor jonger dan 12 maanden is en total-loss wordt verklaard. Let op! De nieuwwaarde is wat anders dan de aanschafwaarde of de dagwaarde. De nieuwwaarde van je motor is de waarde die in de catalogus vermeld stond bij de dealer toen jij de motor hebt gekocht. Alle extra's die jij erbij hebt aangeschaft inclusief opties op de motor zelf vallen hier niet onder. Mocht je motor ouder zijn dan 12 maanden dan rekent FTBO tussen de 1 en 3 jaren een voordelige afschrijving van de motor. Deze regeling is dus gunstiger dan wanneer je de dagwaarde zou ontvangen. Er geldt een no-claim korting op de verzekering die op kan lopen tot 70% korting op je premie. Deze 70% bereik je al wanneer je 9 jaar lang geen schade hebt gereden en hebt gedeclareerd. Je motorkleding en je helm zijn standaard verzekerd tot een bedrag van 750 euro. Daarnaast geldt een standaard dekking van 500 euro op je audiovisuele apparatuur.